Az a bizonyos ötös….

Minden szombat vasárnap futottam rendületlenül, hóban, esőben, hidegben és próbáltam megtalálni az ideális útvonalat és ahogy írtam, el is értem végre az áhított 5 m-t!
Nagyon boldog voltam és tudtam, hogy ha egyszer sikerült már, akkor innen nincs visszaút, nem mondhatja az az agyam, hogy nem tudoooom, hogy nekem ez nem megy. De…. megy és meg tudom csinálni. Roppant módon örültem, hogy ezt a célomat is elértem és hatalmába kerített az érzés, hogy valóban minden lehetséges!
Én, aki sosem szerettem futni (jó, itt lehet hogy az is segített, hogy elengedtem a rossz érzéseimet a futás felé) eljutottam oda, hogy neki veselkedtem és le bírtam futni egyben, megállás nélkül 5 km-t. Úgy éreztem, hogy megállíthatatlan vagyok! :)

5ka.jpg

foto: coachedu.net


Közben kaptam szupi futónadrágot, meg futósapkát! Én vallom azt, hogy jót tesz az elmének és a léleknek is, hogy ha olyan környezetet teremtünk a sportoláshoz, mintha versenyen lennénk pl. Gondolok itt arra, hogy ha az ember fut, akkor igenis, az ahhoz megfelelő öltözetet válassza. Jó cipő, futónadrág, futófelső.  Természetesen bármiben lehet futni és van aki nem is engedhet meg magának ilyeneket, de engem pl agyban nagyon segít, hogy úgy érzem magam edzés közben, mintha futó lennék! Persze nagyon nem vagyok az :)  Taekwondo edzéseken is például, ha küzdelem volt és nem kellett védőket felvenni, akkor az ember alapban óvatosabb és bele se nagyon tudja magát élni a szituációba, tisztelet a kivételnek. Viszont, ha fel kell venni már a védőket, protektort, fejvédőt és mindent, akkor máris más a hozzáállás. Minél jobban verseny szituációt tud teremteni magának az ember, vagy az edzője, annyival másabb lesz az edzés minősége is.
Én is így voltam, ezért is néztem ki magamnak akciós cuccokat. Mikor meglett, hát annyira büszkén indultam neki és úgy éreztem, hogy körbe tudom futni a világot! :) Szóval aki teheti, vegyen magának olyan ruhákat, kiegészítőket, amik a futáshoz jól jönnek! Persze szerintem nem előre kell ezeket beszerezni, mert az nem mindig motiváló és utána csak porosodni fog a szekrényben, hanem ha már lekezdted, csinálod és tudod, hogy nem csak tiszavirág életű a lelkesedésed. Persze van akit a bevásárlás motivál, de én nem az vagyok!

get-with-goals.jpg

foto: http://career-intelligence.com

Ahogy meglett az 5 km, megtaláltam az útvonalat és a megfelelő mérőt, elkezdtem arra dolgozni, hogy minél gyorsabb legyek, jobb legyen az átlagidőm. Természetesen egyik nap jobban sikerült, másnap kevésbé, de nem voltam elkeseredve!

Sőt…. újabb célokat tűztem ki magam elé!